vaardigheden ontwikkelen

Flo & co maakt gebruik van de nieuwste inzichten op het gebied van hondengedrag en communicatie en werkt op basis van lichaamstaal en kalmerende signaleren. Je leert je hond echt begrijpen. En met een beetje mazzel: hij jou!

Flo & co werkt op individuele basis. Jullie vraag vormt het uitgangspunt. Er is geen standaardprogramma. De begeleiding vindt plaats in echte situaties. Dus thuis, in de tuin, in het bos of, als dat nuttig is voor jullie, in de winkelstraat.

Je leert je hond te ondersteunen bij het communiceren met mensen en honden. We starten altijd vanuit een situatie waar de hond zich prettig voelt. Dan is hij ontspannen en is zijn leervermogen het grootst. Dan staat hij open voor nieuwe ervaringen. Door te werken vanuit ontspanning leert je hond bovendien vertrouwen dat jij hem niet in situaties brengt die hij nog niet aankan. Langzaam zal je hond (en jij) vaardigheden ontwikkelen om met situaties om te gaan die hij nu misschien nog spannend of moeilijk vindt.

Oefeningen vormen niet het uitgangspunt, maar kunnen deel uitmaken van de begeleiding. Ook is het mogelijk een klein groepje te vormen als dat voor de honden leerzaam is.

Voor appèloefeningen ben je bij Flo & co niet aan het juiste adres.